Újabb magyar sikerek a Pezsgővilágbajnokságon

CSWWC a champagne-ok és pezsgők legnagyobb nemzetközi versenye, íme itt vannak a legfrissebb eredmények.

A jubileumi, 10. Világbajnokságra közel 1000 tételt küldtek a világ 19 országából, amit 11 napon keresztül bírált a 3 zsűritag: Tom Stevenson, Essi Avellan MW és Márkus György.

Megszokhattuk, hogy a Kreinbacher Birtok és a Sauska pincészet nem marad érem nélkül, de további magyar pezsgőket is értékelt a nemzetközi zsűri.

“Nagy öröm számunkra, hogy a legeredményesebb magyar termelőként 1 arany- és 2 ezüstérmet szereztünk. A Kreinbacher Brut Classic Magnum 2018 aranyérmemellett sikeresen szerepelt a Brut Classic NV és a Prestige Brut NV pezsgőnk is. A Brut Classic Magnum 2018 aranyérme megerősít bennünket abban a hitünkben, hogy jó úton járunk, amikor a magnum-hatás fontosságáról és különlegességéről beszélünk.

Ahogy a zsűri is fogalmazott friss, elegáns és rendkívül komplex pezsgő, amelynek illatában megjelenő virágos jegyeket ízében fűszeres-gyümölcsös aromák egészítik ki” – nyilatkozta a Kreinbacher birtok sajtóképviselője.

ARANY
Kreinbacher 2018 Brut Classic Magnum
53% Chardonnay, 21% Furmint, 18% Pinot Noir, 8% Pinot Bianco 

EZÜST
Kreinbacher NV Brut Classic
33% Chardonnay, 33% Furmint, 24% Pinot Noir, 10% Pinot Bianco

Kreinbacher NV Prestige Brut
54% Furmint, 46% Chardonnay

“Két érdekes karaktert díjazott tőlünk idén a zsüri. Tudtuk, hogy a Brut Magnumunk mindig tud újat mutatni komplexitásban és eleganciában, ennek titka a non-vintage tételek esetében a reserve bor, melyre kiemelt figyelmet fordítunk. 2016-os extra brut pezsgőnk pedig hatalmas visszaigazolás, elsősorban Tokaj-Hegyalja számára, hiszen ez a pezsgő kizárólag őshonos fajtákból, furmintól és hárslevelűből áll.

Az már csak hozzáad szépségéhez, hogy több mint öt évig volt seprőn, gyönyörű, érett tétel” – emelte ki Hanusz Ádám borász, a budafoki Sauska Pezsgőpince szakmai vezetője.

ARANY
Sauska NV Brut Magnum
Tokaj, 45% Furmint, 35% Hárslevelű, 20% Chardonnay 

EZÜST
Sauska 2016 Extra Brut
Tokaj, 65% Furmint, 35% Hárslevelű

További érmek:

EZÜST
Esterházy Pezsgőgyár 2019
Neszmély, 100% Pinot Noir 

(A szőlőt a Kősziklás Borászat termelte, a bort a Currus Pincészet (Maller Zsolt) készítette, a pezsgősítést, seprőn érlelést, degorzsálást pedig az Esterházy Pezsgőgyár felügyelte.)

ARANY
Gróf Degenfeld 2019 Organic Extra Brut
Tokaj, 100% Furmint

EZÜST
Pearl & Z NV Prestige Brut Magnum
Eger, 100% Furmint 

Forrás: gusto.hu

Leave a comment